Gambar 10 Kereta Super Paling Pantas Di Dunia 2012

on Rabu, 25 April 2012

Kereta super berada di dalam kelasnya tersendiri.ianya dibina untuk kelajuan tetapi dengan ciri keselamatan dan juga keselesaan pemanduan. Senarai kereta ini sekadar perkongsian,maklumlah harganya terlalu mahal,malahan tidak keterlaluan,ianya berada di dalam kelas yang tersendiri,dengan kelajuan yang terhebat serta reka bentuk penuh dengan sporty dan juga canggih. Jom kita lihat kereta-kereta nie... jika kereta kita ,macam kete admin aje ..proton wira aje..tak payah nak bawa laju sangat,maklumlah ciri keselamatan standard aje...jadi bawah-bawah kenderaan tu pun standard ajelah ..tak payah laju-laju sangat... bagi pengemar game Need For Speed..inilah spesifikasi kereta yang menepati kereta di dalam game tersebut...



Bugatti Veyron Super Sport


Kereta ini mempunyai 1200 kuasa kuda dengan kelajuan tertinggi 460 km sejam atau 286 mph. Berkuasa enjin turbocharge dan intercooler yang besar,ianya datang dengan harga USD 2.4 hingga 2.6 juta. Merupakan antara kereta paling laju di jalan raya buat masa kini.




Hennessey Venom GT


Kereta ini berharga USD 1 juta ke atas. Mempunyai kelajuan tertinggi 260mph.Mempunyai 1200 kuasa kuda dan mempunyai enjin turbocharge v8




Koenigsegg Agera R



Susah nak sebut nama kereta nie, senang panggil aje Agera.Mempunyai 1140 kuasa kuda,mempunyai enjin v8 .Mempunyai tempat pemandu dikiri atau kanan,kereta ini berharga USD 1.6 juta untuk tahun sebelum 2013. Namun jika anda mahu menukar tayar supaya sesuai dengan musim sejuk atau panas, sila tambah USD 12,000 ..untuk tukar tayar aje.... Mencapai kelajuan 0-60 km sejam untuk 2.6 saat.





SSC Ultimate Aero

Berharga 650k,mempunyai enjin v8 dengan kuasa kuda 1287.Boleh memecut dengan kelajuan tertinggi 257.4 mph atau lebih kurang 399 km sejam...





Saleen S7 Twin Turbo



Mempunyai 2 enjin turbo berkembar dengan harga USD 585,000 ,itu pada tahun 2002,mempunyai keupayaan 1000 kuasa kuda dengan enjin v8.Kelajuan maksimum 399 km sejam



Koenigsegg CCX




Generasi bagi kereta Agera,namun masih mampu berkuasa di jalan raya walaupun tidak sehebat Agera di atas.Kereta buatan Sweden ini hanya di pasaran USA,datang dengan harga 500,000 USD.Mempunyai enjin v8 dengan 806 kuasa kuda.Mampu memecut maksimum anggaran 394 km sejam.


McLaren F1


Mungkin kita dah biasa dengar nama ini, lihatlah kereta ini berada di kedudukan berapa... Sepanjang tahun 1992 hingga 1998 hanya 106 buah dikeluarkan.Mempunyai enjin v12 dengan kelajuan 386 km sejam



Zenvo ST1


Menggunakan enjin BMW v8 dengan kelajuan maksimum 374 km sejam.Harga bermula dengan USD 1.8 juta,hanya dikeluarkan 3 buah aje setiap tahun.




Noble M600


Kereta buatan tangan dari UK ini mempunyai speed tertinggi 360 km sejam. Mempunyai enjin v8 dengan turbocharge berkembar serta 650 kuasa kuda. Harga dipasaran USD 300,000 ke atas.




Gumpert Apollo


Kereta yang dicipta untuk trek perlumbaan dan juga kegunaan di jalanraya biasa. Mempunyai top speed 360 km sejam ,dilengkapi dengan enjin v8

kredit : Wall Street Journal
Ranking: 5

{ 5 komen... read them below or add one }

maie1958 berkata...

ialah anak2 united lembu aja yang mampu drive kereta ni...anak2 lembu lain tanggung ptptn sampai mampos dan standard air kotak dan nasi bungkus masa pru....500 tu bonus sbb takut kalah pru...nasib kau lah lahabau!!!!


25 April 2012 2:06 PTG
Muhammad Husaini berkata...

top speed sebenar bugatti veyron super spot ialah 431 kph track 5mile.......venom gt 428 kph track 2 mile jee....tu blum 5 mile lgi .............


3 Oktober 2013 10:32 PTG
Love Hijau berkata...

TQ, Muhammad Husaini, atas pembetulan :D


5 Oktober 2013 5:31 PG
Tanpa Nama berkata...

agera memang terlaju di dunia


10 April 2014 8:19 PTG

Catat Ulasan

Komen anda sangat dihargai,kerana tanpa pembaca siapalah blog kecil ini, Terima Kasih.

 
© LoveHijau All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Powered By Blogger.