Perhimpunan Lynas Bersatu Dengan Bersih 3.0

on Rabu, 18 April 2012


Penganjur perhimpunan Hijau membantah Lynas menegaskan bahawa pihak mereka tidak perlu memohon sebarang kebenaran kerana mereka adalah sebahagian daripada Perhimpunan Bersih 3.0.


"Kita sebahagian daripada BERSIH 3.0. Kita sokong... Ini adalah pakej, bukan lain daripada BERSIH 3.0," katanya anggota jawatankuasa pemandu Himpunan Hijau Clement Chin
Malahan hujah berkenaan turut disokong oleh ahli jawatankuasa BERSIH 3.0 Maria Chin yang berkata perhimpunan Hijau termasuk dalam rancangan gabungan itu."Kami tidak melihat (apa yang dilakukan) oleh Himpunan Hijau sebagai inisiatif yang terpisah.

"Semua rakyat Malaysia, bergerak ke Dataran Merdeka, untuk kebaikan menuntut pilihan raya bersih dan adil," katanya lagi.

pihak penganjur Perhimpunan Bantahan Lynas mensasarkan seramai 20,000 orang akan bersama dengan mereka, sementara pihak penganjur Bersih 3.0 pula mensasarkan penyertaan rakyat marhean seramai 500,000. Jika ianya berlansung, pihak menganjur turut menitik beratkan faktor keselamatan dan mobiliti. Setakat ini belum ada maklum bals diterima daripada pihak Polis dan DBKL. Perhimpunan aman tersebut akan menjadi perhimpunan terbesar di dalam negara di Dataran Merdeka ,pada 28 April 2012.

sumber
Ranking: 5

{ 6 komen... read them below or add one }

Tanpa Nama berkata...

membuang masa


20 April 2012 4:49 PTG
Tanpa Nama berkata...

kalau ska sngat rusuhan pge lah negara yg tngah brperang.. bru kau tahu.. nak tdo pn xdpt..


20 April 2012 5:02 PTG
Love Hijau berkata...

Terpulang.... pihak admin hanya ambil berita dari sumber di atas...pembetulan buat rakan komentar diatas, bukan rusuhan,tetapi perhimpunan


20 April 2012 9:37 PTG
Tanpa Nama berkata...

Aku sokong perhimpunan neh,namanya pun perhimpunan aman,apahal pulak nak jadi rusuhan? Untuk tanpa nama paling atas sekali, kalau ko rasa buang masa,takyah ke sana


21 April 2012 8:46 PG
Tanpa Nama berkata...

mana2 perhimpunan pun tidak akan jadi huru-hara jika tiada provokasi? Jika Pehak berkuasa dan pasukan keselamatan hanya membuat kawalan dan kerjasama sepertimana yang diberi kepada perhimpunan Bn/Umno? tiada rusuhan .Dataran Merdeka adalah tempat Awam siapa sahaja boleh berhimpun disana. Bukan untuk Bn/Umno sahaja?. Jangan jadikan hak awam sebagai milik peribadi Bn/Umno seperti TV?,RTM? dan Agensi kerajaan yang lain termasuk Mahkamah.Pemimpin jangan ingat dia saja yang pandai. Kebanyakan rakyat berkelulusan lebih baik dari pemimpin dan propesor ok.


30 April 2012 8:59 PTG
Love Hijau berkata...

Setuju..sepatutnya perhimpunan ini aman tanpa provokasi


2 Mei 2012 12:43 PTG

Catat Ulasan

Komen anda sangat dihargai,kerana tanpa pembaca siapalah blog kecil ini, Terima Kasih.

 
© LoveHijau All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Powered By Blogger.